Acte de llançament de campanya

Aquest pròxim dijous 5 de maig arrenca la campanya «25% Atenció Primària» amb un acte davant del Parlament de Catalunya.

Les entitats organitzadores (Amnistia Internacional Catalunya, Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP), Marea Blanca, Medicus Mundi Mediterrània i Rebel·lió Atenció Primària) ens trobarem a les portes del Parlament de Catalunya a les 09.30 h, abans que comenci la sessió de la Comissió de Salut, per a reivindicar la importància de l’atenció primària i la necessitat de dotar-la de recursos suficients.

L’atenció primària és la porta d’accés al dret a salut, l’OMS assegura que pot satisfer el 70% de les necessitats sanitàries de les persones al llarg de la seva vida i és fonamental per a prevenir i promoure la salut, ja que permet realitzar diagnòstics de manera precoç i detectar problemes de salut abans que s’agreugin.

Tot i això, seguim amb una atenció primària infradotada amb professionals exhausts i amb una falta de recursos endèmica després d’anys de mesures d’austeritat. El resultat són llargues llistes d’espera, tancament de centres sanitaris, abandonament laboral dels professionals, retards en els diagnòstics…

Aquesta no és l’atenció primària que volem, per aquest motiu, demanem a les diputades i diputats de la Comissió de Salut que facin tot el necessari perquè durant les negociacions del pressupost 2023 s’asseguri, com a mínim, un 25% del pressupost en salut a l’atenció primària. Demanem que mostrin el seu suport a l’atenció primària i que en reconeguin la seva importància.

La campanya comença aquest dijous, però s’allargarà tot l’any, fins a l’aprovació dels pròxims pressupostos de la Generalitat.

L’objectiu principal és que a la Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya 2023, el 25% del pressupost de sanitat es destini a l’atenció primària i que ho faci amb transparència, detallant quines són les partides que s’hi inclouen i segons quin criteri.

L’atenció primària és el puntal de la salut i del benestar social i, per tant, cal que es reflecteixi en els pressupostos. Volem que les diputades i diputats del Parlament de Catalunya es comprometin a lluitar per aquest 25% d’inversió quan arribin les negociacions dels pròxims pressupostos. Només amb uns recursos suficients podrem tenir una atenció primària forta i de qualitat, que garanteixi l’accés a la salut de totes les persones.

No pararem fins a aconseguir el 25% per l’atenció primària, entre totes #25AtencióPrimàriaJA

Què podeu fer vosaltres per a l’atenció primària?

  • Acostar-vos el pròxim dijous 5 de maig a donar suport a l’atenció primària davant les portes del Parlament de Catalunya
  • Penjar el manifest i anunciar que us hi heu adherit a les vostres webs i xarxes socials utilitzant el hashtag #25AtencióPrimàriaJA
  • Difondre el manifest entre amics, companys, família i contactes.
A %d blogueros les gusta esto: