Entrega de 3.000 signatures al Parlament de Catalunya

El passat 14 de febrer, les entitats de la campanya «25% Atenció Primària JA» vam entregar 3.000 signatures, un llistat de les +100 entitats adherides al manifest de la campanya i les mocions municipals de 40 municipis catalans que representen un total de població de 2 milions de persones, al Parlament de Catalunya per demanar que es destini un 25% del pressupost total de Salut a l’Atenció Primària.

Una seixantena de persones es van concentrar davant del Parlament abans de l’inici del primer debat del plenari sobre els pressupostos pel 2023 per tal de reivindicar la importància de l’Atenció Primària i la necessitat de dotar-la de recursos suficients. Diputats d’En Comú Podem, la CUP i el PSC es van apropar per mostrar el seu suport a la campanya i el conseller de Salut, Manel Balcells, també va acostar-se als manifestants demanant-los «paciència, perquè hi arribarem al 25%».

Els pressupostos pel 2023 només destinen un 18% del pressupost de salut a l’Atenció Primària (2.100 milions d’euros), lluny del 25% que demanen les entitats i la ciutadania, i que reclamen organismes internacionals com l’OMS i Relators de NNUU.

Per aquest motiu, s’ha entregat el suport recollit durant aquest primer any de la campanya a la Mesa del Parlament i s’ha instat als grups parlamentaris a modificar les xifres durant la tramitació parlamentària, per assegurar que l’Atenció Primària disposa de la inversió necessària.

L’ Atenció primària és fonamental, és la porta d’accés al dret a la salut de la majoria de la població, especialment de persones en situació de vulnerabilitat, i mentre segueixi infradotada serà incapaç de respondre adequadament a les necessitats de salut de la ciutadania.

Està demostrat que els sistemes de salut basats en una atenció primària forta garanteixen nivells de salut més alts a la població, són més equitatius i eficients en l’ús de recursos, i disminueixen les desigualtats i la mortalitat. Seguirem defensant una Atenció Primària forta i accessible per a tota la població, que disposi d’una inversió suficient per a poder desplegar mesures ràpides i eficaces i que cuidi i valori els seus professionals.

#25AtencióPrimàriaJA!

A %d blogueros les gusta esto: